Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای بزرگ تکنولوژی و ارتباطات، دنیایی که تنها با اتصال به اینترنت میسر می‌شود و با شیوع ویروس کرونا و خانه نشینی مردم، این مهم بیش از پیش ارزش پیدا کرد. در این بین مسئولان کشور برای اتصال تمامی نقاط کشور به اینترنت به تکاپو افتادند اما در این مسیر  با ممانعت مردمی برای اتصال این دکل‌های مخابراتی در اغلب شهرها و برخی روستاها مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت‌وگویی که با مدیران برخی استا‌ن‌ها انجام دادم اغلب به این نکته اشاره کردند که ما با دو دسته افراد در این مسیر مواجه هستیم، اول افرادی که از نبود اینترنت رنج می‌برند و خواستار اتصال اینترنت در منطقه خود هستند و دوم افرادی که از اتصال اینترنت در منطقه‌شان شکایت دارند و با نوشتن شکایت‌نامه به سازمان‌های مختلف اعم از محیط زیست، سازمان بهداشت و حتی مراجع قضایی ممانعت خود را ارجاع می‌دهند.

باید گفت دلیل اصلی تمامی این شکایت‌ها اغلب ترس از مضر بودن تشعشات دکل‌ها برای بدن است اما با تحقیقات بسیاری که در این زمینه انجام شده است این دکل‌ها چون اغلب های وب و یا نهایتا 4جی هستند نمی‌توانند برای سلامتی ضرر داشته باشند چراکه از تشعشعات بالایی برخوردار نیستند و مردم با تحقیق در این مورد می‌توانند به بی‌ضرر بودن و یا کم ضرر بودن این دکل‌ها پی ببرند. اما قصه به همین‌ جا ختم نمی‌شود؛ یک قدم جلوتر پای مسائلی مثل منفعت طلبی شخصی به مسئله باز می‌شود و این موضوع را عیان می‌کند که سلامت مردم فقط جامه‌ای زیبا و فریبنده است که بر تن خواسته‌های منفعت طلبانه برخی از افراد پوشیده شده است. چنین افرادی اجازه بهره‌مندی یک منطقه از اینترنت را به مردم نمی‌دهند و کار را به مراجع قضایی و دادسراها می‌کشانند.

ممانعت مردم رشت برای نصب دکل‌های مخابراتی

در این رابطه  با مدیرکل فناوری اطلاعات استان‌های رشت، اصفهان و زنجان گفت‌وگو کردم.

فرزاد توکلی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان رشت در این رابطه لیستی از ممانعت‌های مردمی را نشان داد و گفت: ما تمام توانایی خود را برای بهره‌مند کردن مردم از اینترنت به کار می‌گیریم اما گاهی این مشکلات روند انجام کارها را به تعویق انداخته و گاهی متوقف می‌کند. در ادامه این لیست‌ها را مشاهده می‌کنید:

برای نصب نشدن دکل‌ها پای محیط زیست و مرکز بهداشت به مسئله باز می‌شود

حامد سرایی سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در این خصوص گفت: در حال حاضر برای توسعه ارتباطات سیار در سطح استان، به خصوص توسعه اینترنت پرسرعت که نیاز مبرم عموم مردم در ایام شیوع کرونا ویروس است خوشبختانه اپراتور‌ها مجدانه در تلاش هستند که ارتباطات را توسعه دهند، ولی متاسفانه در بعضی محل‌ها با ممانعت‌هایی از طرف ساکنین روبه‌رو هستیم. به طور مثال بیش از یک سال است که شرکت ایرانسل قصد دارد یک سایت در شهرک اندیشه احداث کند که متاسفانه شکایت اهالی مشکلاتی ایجاد کرده و با حکم قضایی جلوی کار را گرفته اند. حتی باعث تخریب فونداسیون سایت شدند، در شهرک غرب زنجان شرکت ارتباطات سیار علی رغم عقد قرار داد با اوقاف برای ایجاد سایت در پشت بام مسجد محل با مخالفت هیات امنا مجبور به جابه‌جایی سایت شد؛ و یا جدیدا در منطقه شریف آباد ابهر، شرکت ایرانسل قصد داشت سایتی راه اندازی کند که باز هم اهالی این محل به مرکز بهداشت و محیط زیست شکایت کردند و فعلا پروژه متوقف شده است.

در روستای اوچ داش شهرستان ماهنشان، بیش از یک سال بود که شرکت «های وب» قصد داشت یک سایت احداث کند و علی رغم ورود بخشداری به موضوع، ممانعت‌های مردمی باعث شد این سایت نصب نشود، با اینکه هیچ گونه مستنداتی دال بر مضر بودن و یا نبودن تشعشعات سایت‌ها توسط هیچ مرجع علمی تا کنون اثبات نشده، ولی شایعات باعث شده همیشه ممانعت‌های مردمی به وجود آید و باعث مشکلاتی در این زمینه شود.

سلامتی یا کاهش ارزش ملک؛ کدام دلیل می‌تواند جلوی استقرار دکل‌های مخابراتی را بگیرد؟

جعفر مطلب زاده مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان روایتی از نصب یکی از دکل‌ها در این استان را بیان کرد و گفت:  یک مورد در شهرک شهید کشوری اصفهان بود که تعدادی از اهالی محل به من مراجعه کردند و اعتراض شدید برای جلوگیری از نصب سایت ایرانسل داشتند، بعد از کلی گفت‌وگو، متقاعد نشدند که سایت نصب شود و قرار شد که اول قبل از اینکه سایت نصب شود سازمان تنظیم مقررات در محل و خانه یکی از اهالی میزان تشعشع رادیویی را اندازه‌گیری کند و بعد از نصب سایت هم مجدد این اندازه گیری انجام شود. اگر که اختلاف معناداری در اندازه تشعشع قبل از نصب و بعد از نصب سایت بود سایت جمع شود که این کار انجام شد مردم با چشم خودشان نتایج را دیدند که هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و الحمدالله به خیر و خوشی تمام شد.

موردهای دیگری هم هستند که با ممانعت مردمی روبه‌رو شدند برای مثال نصب سایت ایرانسل در شهر مبارکه با ممانعت روبه‌رو شد و نهایتا دکل نصب نشد. در خیابان ابولحسن اصفهان به علت عدم همکاری مردم جایی برای نصب سایت پیدا نکردیم و اکنون پوشش در این منطقه خوب نیست. در مواردی که عرض کردم موضوع سلامت است، ولی الان یک مورد در اصفهان نزدیک محلی به نام امام زاده نرمی داریم که قبول دارند از نظر سلامتی مشکل ندارد ولی به علت اشراف دکل در خانه و کاهش ارزش ملک، اهالی اجازه نصب  نمی‌دهند.

مطلب زاده همچنین در این رابطه از انجام آزمایش‌های شخصی در خصوص مضرات نصب دکل‌های اینترنتی در مجاورت بیمارستان‌ها و مدارس خبر داد و درباره نتایج آن مدعی شد:  یک سری موارد مهم و غیر علمی هم وجود دارد آن هم این است که سایت نباید نزدیک مدرسه یا بیمارستان نصب شود، همچنین یک سری مقررات برای عدم نصب سایت در نزدیکی بیمارستان توسط محیط زیست وضع شده است. یک سری آزمایش انجام دادم که نشان می‌دهد کاملا تصمیم اشتباهی است، اگه اپراتورها همکاری کنند باید تست‌ها را تکمیل کنم، به نظر من نه تنها نصب سایت در فاصله زیاد از بیمارستان سود ندارد، بلکه این اتفاق زيان هم دارد.

گزارش از عاطفه گودینی

بیشتر بخوانید

دلیل قطعی اینترنت منطقه گلسار استان گیلان، ممانعت مردم برای احداث دکل است

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اینترنت استان ها اینترنت پرسرعت مشکلات اینترنت فناوری اطلاعات استان ممانعت مردم محیط زیست نصب سایت دکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ مبنی بر معافیت خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری درون و برون شهری، جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: بنابر جز ۱۳ از بند ب ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مورخ ۱۴۰۰، این معافیت تثبیت و توسعه یافته است و در عین حال، ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری از طریق انعقاد قرارداد نیز مشمول بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون شناخته شده و از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف است که هدف اصلی قانون‌ گذار در این راستا، کاهش هزینه‌های مصرف کننده نهایی یعنی مردم در تامین نیاز حمل‌ونقل به عنوان یکی از نیازهای اساسی بوده است.

بیشتر بخوانید:
نرخ کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو افزایش یافت / اعمال قیمت‌ها جدید از اول اردیبهشت

وی افزود: در حال حاضر روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون سفر درون و برون شهری در کشور صورت می‌گیرد که از این تعداد ۷۰ تا ۷۵ درصد از سفرها توسط خودروهای شخصی است که هیچگونه دستورالعملی نداشته و عملا تحت نظارت و مدیریت هیچ سازمان و مجموعه‌ای نیستند.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از سفرها از طریق سیستم حمل‌ونقل عمومی از قبیل مترو، اتوبوس و... است و بین ۵ تا در ۱۰ درصد سفرها نیز از طریق سکوهای تاکسی‌های اینترنتی که شامل بیش از ۵ میلیون سفر داخل شهری و بین‌شهری است، انجام می‌شود.

میرتاج‌الدینی با اشاره به اینکه درصد استفاده مردم از تاکسی‌های اینترنتی به دلیل بهره بردن این سکوها از هوش مصنوعی، در دسترس و امن‌تر بودن رو به افزایش است، بیان کرد: در عمل با افزایش سهم این بخش، سهم ۷۰ درصدی سفرهای خودروهای شخصی بدون نظارت کاسته شده و به سکوهای اینترنتی افزوده می‌شود که این اتفاق بسیار مثبتی برای مدیریت کلان کشور و توسعه اقتصاد دیجیتال و ساماندهی این کسب و کار حمل‌ونقلی به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و بسیار مهم در کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس برآورد، بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعال از این سکوها بهره‌مند هستند که با عدم اعمال قانون خدمات ارزش افزوده به بیش از ۷۰ میلیون ایرانی به ازای هر سفر اینترنتی هزینه ۱۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده به صورت غیرقانونی تحمیل می‌شود که با باعث ایجاد تورم و گرانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در سطح کشور و سوق دادن مردم به سمت سفر با خودروهای شخصی است و عقبگرد کشور در جهت حرکت به سمت توسعه سهم اقتصاد دیجیتال را به دنبال دارد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با تاکید بر اینکه‌علی‌الرغم وجود نص صریح قانون و وجود بخشنامه اختصاصی دال بر معافیت تاکسی‌های آنلاین از پرداخت ارزش افزوده توسط مردم، تصریح کرد: متاسفانه اداره‌های مالیات بر اساس ابلاغیه جدید به شرکت‌های تاکسی اینترنتی، اقدام به طلب ارزش افزوده از مردم کرده‌اند که مجلس شورای اسلامی با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی، مخالف است.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه سوال از وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت ارائه توضیحات به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: مخالف این موضوع هستیم چرا که تحقق این مسئله افزایش تورم و کاهش سهم اقتصاد دیجیتال در کشور را به دنبال دارد و قوانینی در این حوزه وضع شده که نیازمند بازنگری هستند و باید بحث اقتصاد دیجیتال در آن‌ها دیده شود.

وی ادامه داد: وزارت امور اقتصادی و دارایی باید مقررات را در جهت اقتصاد دیجیتال به‌روزرسانی از ایجاد تورم جلوگیری کند و حمایت از اقتصاد دیجیتال را در دستورکار قرار دهد چرا که حمایت از این حوزه، حمایت از معیشت مردم است و حوزه حمل‌ونقل از اهمیت بسیار بالایی در زندگی مردم برخوردار است و مجلس این افزایش ۱۰ درصدی را خلاف قانون مصوب مجلس سال ۱۳۸۷ در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌داند.

به گفته نماینده مردم تبریز در مجلس در متن توجیهی سوال از وزیر امور اقتصادی و دارایی آمده است: نظر به اینکه عدم اجرای معافیت ارزش افزوده در خدمات حمل‌ونقل در تناقص با نص صریح قوانین مصوب مجلس و در تعارض با سیاست‌های کلان کشور و برنامه‌های دولت سیزدهم برای کاهش هزینه‌های مردم در بخش نیازهای اساسی است، بنابراین با توجه به اینکه در آینده نزدیک با توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور بیشتر سهم سفرها و خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری در بستر سیستم‌های نوین صورت می پذیرد، وزیر امور اقتصادی و دارایی نسبت به توضیح در این خصوص و عدم اجرای قانون توسط سازمان امور مالیاتی به مجلس شورای اسلامی، اقدام لازم را مبذول فرماید.

میرتاج‌الدینی در پایان تاکید کرد: دولت باید سعی کند متولی‌ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به یک نهاد کاهش دهد و از ایجاد نهادهای موازی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات جلوگیری کند چرا که مجلس شورای اسلامی مخالف نهادهای موازی در این حوزه است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229100 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • داروخانه در توزیع اینترنتی دارو مسوول است
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی